vineri, mai 08, 2009

Vineri

Ziua de vineri e magica.

Nu cred sa existe om pentru care ziua de vineri sa nu insemne ceva: pentru oamenii muncii care lucreaza pana vineri, e ziua dinaintea micii perioade de libertate numita weekend. Pentru cei care lucreaza in ture, e ziua premergatoare unor zile de lucru mai linistite sau dimpotriva, foarte agitate: sambata si duminica. Ma gandesc la cei care lucreaza la Salvare sau in spitale, cred ca urasc ziua de vineri. De sambata incepe nebunia pentru ei...

La mine la tara weekendul nu exista. Exista ziua de duminica. Sambata nu inseamna nimic pentru ei. Iar vineri ...vineri e zi de post.

E alt ritm acolo. E cu totul alta lume. Oamenii s-au modernizat desigur, se imbraca altfel, vorbesc despre euro si internet...dar cam atat. Nu tu criza, nu tu gripa porcina, nu tu corporatii, nimic. Ca sa nu mai vorbesc de C&A sau Auchan!!! N-au auzit! :)

In schimb nu stiu ce e ala ceas desteptator, nu cer nimanui voie sa ia pauza de masa sau sa doarma o ora la amiaza. Pot calca pe iarba si pot vedea muntii in fiecare zi, nu intr-un concediu de o saptamana.
Se culca cand le e somn, fac miscare fara sa mearga la sala. Si nu, nu idealizez. Putini mai muncesc ca prostii. Majoritatea reusesc sa faca lucrurile sa mearga si sa se descurce. Unii se imbogatesc. Altii nu. Dar sunt deja bogati. Desi poate multi nu o stiu. Le ajunge o excursie la Bucuresti ca sa realizeze ca sunt. :)

La mine e vineri corporatista. Astept ora 6 sa plec. In weekend am multe de facut, am si examene, proiecte de pregatit. Plus asistenta acordata lui C in renovarea apartamentului....

Sper ca luni sa fiu multumita de acest sfarsit de saptamana.

Niciun comentariu: